Hybride ketels bij E&S Installatietechniek

kostenbesparend en milieuvriendelijk

Het beste van twee werelden met een hybride ketel

E&S Installatietechniek in Deventer werkt ook graag met hybride ketels. Dit is eenvoudiger gezegd de installatie van een warmtepomp die ook gebruik maakt van een condensatieketel. Op deze manier combineert u de groene energie van de warmtepomp met het hoge rendement van uw ketel. Het gaat hierbij om wat men graag een ‘intelligent systeem’ noemt omdat het zich automatisch aanpast aan de weersomstandigheden. Uw ketel slaat bijvoorbeeld alleen aan als het buiten uitzonderlijk koud wordt zodat hij het werk van de warmtepomp als het ware even overneemt. Een hybride ketel is daarom uiterst kostenbesparend en ook nog eens milieuvriendelijk.

Voordelen van een hybride ketel

  • Energiebesparend (wel tot 80% minder gasverbruik)

  • Redelijk eenvoudig te installeren

  • Slim systeem dat werkt op elektriciteit

Vrij vrijblijvend advies aan

Wanneer zou u een hybride ketel kunnen overwegen?

Het grote voordeel is dat u geen nieuwe cv-ketel nodig heeft voor dit proces. Uw bestaande ketel, mits in goede conditie, kan hiervoor gewoon gebruikt worden, evenals de reeds bestaande leidingen en radiatoren. Wat u in dit geval wel nodig heeft is een hybride warmtepomp zodat de pomp en ketel kunnen samenwerken om uw huis duurzaam en energiebesparend te verwarmen.

Hybride ketel een prima tussenstap

Goed om te weten

Vaak wordt het gebruik van een hybride ketel gezien als een goede energiezuinige en duurzame tussenstap naar een beter woonklimaat dat voldoet aan de huidige wettelijke normen. Terwijl vele nieuwbouwprojecten inmiddels zonder gasaansluiting worden afgeleverd is het voor u wellicht nog niet mogelijk om helemaal met het gasverbruik te stoppen. In zo’n geval is een hybride ketel een prima tussenstap.

Bij oude huizen met een gebrekkige isolering is het aanbrengen van hybride ketels geen goed idee. Dit systeem zal uw huis in dat geval onvoldoende verwarmen.

De beste oplossing voor uw situatie

Meer weten?

Bij E&S Installatietechniek in Deventer zijn we ervaren op dit gebied en wij vertellen u vrijblijvend graag meer over de verschillende voor-en nadelen van de hybride pomp. Wij nemen graag de tijd voor u om alles goed met u door te spreken zodat u eenvoudig de beste oplossing voor uw unieke situatie kunt kiezen.

Ons bedrijf is gevestigd in Deventer maar wij werken in principe door heel Overijssel.

Meer dan 10 jaar ervaring
Duurzame installaties
Altijd één en hetzelfde aanspreekpunt
Eerlijk advies en een gedegen aanpak

Advies of extra informatie nodig?
Eddie helpt u graag verder!

Neem contact op voor persoonlijk advies over uw klimaatwensen